Mijn blog: een win win situatie

Waarom zou je in vredesnaam mijn blog willen volgen? Goede vraag. Ben ik dan zo interessant of vind ik mezelf zo interessant? Heb ik een bijzonder interessant leven of ben ik een geweldige schrijver? Geen idee, dat mag jij bepalen. Of ik interessant ben, een bijzonder interessant leven heb of geweldig goed kan schrijven. Ik heb dit blog online geslingerd omdat ik de behoefte heb om dingen te delen. Omdat ik schrijven bijzonder leuk vind en mezelf goed voel als ik daar anderen mee kan vermaken, helpen, steunen, aan het lachen of aan het huilen kan maken.

Het eigenbelang van een barmhartige Samaritaan
Waar ik het dan voor doe? Wil ik de barmhartige Samaritaan zijn en belangeloos bijdragen aan de maatschappij? De wereld een stukje mooier maken? Natuurlijk! Wie wil dat nou niet. Maar dat doe ik vooral omdat IK me daar goed bij voel. Dus uiteindelijk is het allemaal eigenbelang. Ik kies voor mezelf. Ik vind het fijn anderen te helpen. En dat schijn ik te kunnen door mijn gedachten en de dingen die ik meemaak op papier te zetten. Lezers schijnen zich daar goed bij te voelen. Kortom, ik vind het fijn en jij voelt je begrepen. Prima toch? Iedereen blij.

Sixpack selfies
Het leven hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Of had je liever politiek correct gezwam gehoord over hoe ik de wereld wil verbeteren? Of idealistisch gelul over mijn geweldige leven? Dan ben je aan het verkeerde adres. Ik neem geen blad voor mijn mond, ik doe niet alles goed, ik zeg wat ik wil en ik vind het leven helemaal niet alleen maar rooskleurig. Sterker nog, ik vind het leven soms verrot klote en ik vecht met de liefde. Dus voor diegene die nu nog niet zijn afgehaakt, wees gerust. Ik doe niet aan uber gezonde granen of zaden, ik drink geen groene smoothies, ik heb geen personal trainer en foto’s op mijn instagram van mijn sixpack. Die sixpack heb ik wel, ja. Omdat ik moet sporten om mijn energie kwijt te kunnen, anders word ik een heel naar, vervelend en vooral ontevreden mens. Daarom beul ik mezelf soms af, om stoom af te blazen en moe (lees hier mijn verknipte definitie van tevreden) in bed te kruipen. En dus niet om mijn geweldige ‘kijk eens hoe mooi ik ben’ instagram account te vullen.

Welkom!
Hallo, lieve bloglezers die nog steeds niet zijn afgehaakt. Welkom! Dit is mijn blog. Zo zijn we in ieder geval van die half gare types af die opzoek zijn naar een wereld die niet bestaat vol met roze wolken en Arie Boomsma’s. Daarvoor moest ik even mijn donkere kant laten zien, want die heb ik. En hoe! Het goede nieuws is echter, ik heb ook een vrolijke kant waar de zon schijnt. Ik ben een eeuwige doorzetter en geef nooit op. Mijn deur staat altijd op een kier omdat ik vind dat je altijd het positieve in een mens moet blijven zien. Ik ben optimistisch en geloof graag in het goede. Ook al ben ik al honderd keer op mijn bek gegaan, ik kies ervoor om vertrouwen te houden in de mens en de wereld, omdat ik niet wantrouwend door het leven wil gaan. Ik sta graag met mijn gezicht in de zon (bedankt Olivia Pope).

Samen winnen
Dus waarom moet je mijn blog volgen? Ten eerste moet je helemaal niets. Je bent welkom om op ieder moment af te haken, maar je bent er nog, dus nu wil ik je houden ook. Want ik ben een tijger, een vechter en ik krijg wat ik hebben wil. Dus je moet blijven, omdat je geraakt bent door mijn tekst, omdat ik je aanspreek, omdat ik je gretig en nieuwsgierig maak. Je hebt je vermaakt met mijn letters op papier en je wilt meer. Doe het. Neem een kijkje in mijn hoofd en mijn leven. Het is immers gratis en anoniem. Maak gebruik van die beetje vreemde maar wel lekkere blonde die haar leven bloot gooit op papier, doe er je voordeel mee. Ik voel me er goed bij en jij ook. Een duidelijke win win situatie. Dus laten we samen winnaars zijn en de wereld veroveren.

Tot de volgende…

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

4 gedachten over “Mijn blog: een win win situatie

  1. Superleuk geschreven, ik ga het zeker regelmatig volgen. Je schrijft zoals je praat, je praat zoals je denkt, en dat ben jij inderdaad! Geweldig. 1 volger heb je bij deze…

  2. Bedankt voor je berichtje Manuela! Je kunt wel zien dat mijn website nieuw is en dit mijn eerste blog is, ik moet nog een beetje wennen. Het blijkt dat ik elke reactie goed moet keuren (daarom duurde het even) en mijn naam als administrator staat erbij vermeld, ipv jouw naam. Ach, kinderziektes horen erbij. Leuk dat je me wilt volgen!

  3. Het is altijd leuk om te lezen hoe iemand zich echt voelt en wat hem of haar beweegt iets wel of juist niet te doen….. 🙂 Dus nu nog even de link “volgen” er bij zetten, zodat luie lezers als ik een e-mail krijgen als je weer wat geplaatst hebt. En je hebt er weer een volger bij!

    1. Hoi Dick, bedankt voor de tip! Nu ook nog zorgen dat de comments goed werken:-) Alles wordt weergegeven onder mijn naam als administrator, terwijl ik wel kan zien dat jij het bent. Anyway, bijzaak… wordt geregeld. Lekker schrijven, dat is belangrijker, zodat jij genoeg leesvoer hebt.

Reacties zijn gesloten.