Think BIG

Ik ben dol op het begin van een nieuw jaar. Elk jaar neem ik aan het einde van het jaar afscheid van het oude om op 1 januari een nieuwe start te kunnen maken. De afgelopen dagen heb ik de geluksmomentjes van 2015 bij elkaar geraapt en in mijn rugzak gestopt. Die mogen mee naar 2016. Het was een goed jaar, want het bescheiden schooltas formaatje heeft plaatsgemaakt voor een heuse backpack vol met fijne herinneringen en leermomenten. Ik ben weer gegroeid in 2015 en dan heb ik het niet over de omvang van mijn buik die momenteel op ontploffen staat van de buitenproportionele hoeveelheid alcohol en (vr)eten van de afgelopen feestdagen. Ik ben gegroeid als mens. Als vrouw van, vriendin van, dochter van, schrijfster en ondernemer.

De shit van het afgelopen jaar heb ik door de shredder gehaald. Bestaande uit een aantal moeilijke momenten, pijnlijke herinneringen en nare mensen. Zonder twijfels, weg ermee. Het heeft geen nut om mijn toch al zware rugzak vol positiviteit te verzwaren met negativiteit. Totaal overbodige ballast, dus weg met die zooi.

Frisse start
Daar sta ik dan, met mijn volle rugzak aan het begin van een nieuw jaar. Een frisse start. Ook mijn vette haren, droge strot en bonkende hoofd (lees: de herinneringen aan de allereerste geluksmomenten van 2016) kunnen de pret niet drukken. Ik heb ongelooflijk veel zin in het nieuwe jaar, zoals ik dat elk jaar heb. Ik word gretig van de nieuwe kansen die ik zie en de uitdagingen die ik ruik. Zoals elk jaar heb ik ook nu weer een thema het voor het nieuwe jaar: ‘Think BIG’. Ik ga in 2016 alle grenzen te buiten, letterlijk en figuurlijk. Al mijn leven lang geloof ik dat niets (nou goed, ‘bijna niets’ voor de cynische lezers onder ons) onmogelijk is. Alleen soms vergeet ik dat even en beperk ik mijn blik tot een paar vierkante meter van mijn leven. Jaja, u kent hem wel, de zogenaamde tunnelvisie. Gelukkig zit ik nooit lang in deze tunnel, want dan krijgen mijn gretigheid en nieuwsgierigheid het benauwd. De bekrompenheid vliegt me ineens naar de keel. Ik moet lucht, NU! Dan trap ik alles wat los en vast zit overhoop. Soms letterlijk, meestal figuurlijk. Alles moet anders. Mijn kledingkast, mijn werk en zelfs het land waarin ik woonde heeft het daarom al eens moeten ontgelden.

Groot, groter, grootst
Het afgelopen jaar was het jaar van de stoute dromen. Het is me gelukt. Mijn website is in de lucht, mijn eerste blog staat online en mijn boek ligt bij de eerste vijf uitgevers ter beoordeling. Check! Dit jaar ga ik nog grootser te werk. Ik wil met mijn stoutste dromen naar de maan en terug. Ik heb zin in avontuur en mijn zintuigen schreeuwen om nieuwe prikkels. Voor mij in 2016 geen tunnels, maar alleen maar hoge grote bruggen met uitzicht op de horizon.

First things first
Maar laat ik 2016 nu eerst beginnen met het wassen van mijn haar en poetsen van mijn tanden. Want ook het verwezenlijken van grote dromen begint gewoon met kleine stapjes.

Tot de volgende…

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Think BIG

  1. Heerlijk Pat o o wat herken ik je erin
    Super top en hup een ibuprofen erin en gaan met die banana
    Een top 2016 voor jou (en je ventje) gewenst van de Longies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *