Cursus copywriting 21 maart 2024

Leer pakkende teksten schrijven

Wat is een goede marketingtekst? Een pakkende tekst. Wanneer is een tekst pakkend? Als-ie aansluit bij je doelgroep, een duidelijk doel heeft, helder en actief geschreven is en goed is opgebouwd. Zomaar een paar tips van de 30 schrijftips die ik met je deel tijdens mijn cursus copywriting.

"Jouw teksten lezen altijd zo lekker weg"

Wil jij jouw schrijfkunsten optimaliseren? Meer uit je teksten halen? Schrijf je in. In een halve dag tijd neem ik je mee in mijn wereld: de wereld van copywriting. Ontdek de do’s en don’ts. Ik deel praktische tips en we gaan aan de slag met verhelderende oefeningen. Tot slot deelt ook Anika Zwinkels van The Social Routine haar kennis. Ze zoomt in op social copy. Wat doe je wel? Wat niet? Hoe zit het met de verschillende kanalen? Anika vertelt het je... met passie!

3 redenen om onze cursus te volgen

Maak het verschil

Onderscheid je van de rest. Maak het verschil en val op tussen de honderden zinnen die we per dag voor onze kiezen krijgen.

Bespaar tijd en geld

Ben je urenlang zoet met het produceren van één alinea? Dat kan sneller. Leer efficiënt content creëren.

Vergroot je (werk)plezier

Lig je regelmatig in de clinch met je toetsenbord? Schrijf je in voor mijn cursus, om je zakelijke leven een stuk gemakkelijker én leuker te maken!

Voor wie?

De cursus copywriting is niet voor hopeloos romantische zielen die de droom hebben een boek te schrijven, of analfabeten die hun d’s en t’s willen aanscherpen. Deze cursus is wel voor professionals die het maximale uit hun commerciële teksten willen halen, zoals een webtekst, social media post, blog, artikel, corporate story, persoonlijke profieltekst en e-mail.

  • Contentmakers
  • Marketeers
  • Ondernemers
  • Start-ups
  • Collega tekstschrijvers

Het resultaat

De cursus copywriting is een eerste aanzet, inspiratie en motivatie om meer uit je commerciële teksten en socials te halen. Het is daarna aan jou om dit in de praktijk toe te passen, bij je werkgever of in je eigen bedrijf. Natuurlijk geven we je tips en materiaal mee om er later nog eens bij te pakken. Schrijf je in en profiteer slim van onze kennis, tips en tools.

  • Basiskennis om een goede pakkende tekst te schrijven
  • Inzicht in diverse socials: wat post ik waar?
  • Naslagwerk met nuttige info en praktische tips
  • Motivatie en ongelooflijk veel zin om aan de slag te gaan
  • Onze telefoonnummers voor vragen die later opborrelen

Referenties

Met ons team hebben we de training van Patty gevolgd. In één dagdeel kregen we tips en tools aangereikt om commerciële teksten sterker te maken. De training bevat veel eye-openers. Dankzij de heldere uitleg en voorbeelden, zien we direct resultaat in ons schrijven. Een interactieve training, ruimte voor vragen en aangepast op onze wensen. Dankjewel Patty, voor het delen van jouw expertise en passie!

Anika Zwinkels, eigenaar The Social Routine

Met Patty werken we al jaren samen. Ze heeft verstand van zaken en bijt zich vast in elke klus. Het voelt heel vertrouwd en ook richting onze klanten is ze heel professioneel. Patty werkt netjes en komt haar afspraken na. Kortom, een onwijs plezierig en leuk mens om mee samen te werken en in te zetten voor verschillende copy en content. Oh ja, voor de camera doet ze het ook goed!

Marloes Kalsbeek, client service director Campagne

Een uitstekende tekstschrijver die altijd de juiste toon weet te raken voor de doelgroep. Patty is efficiënt en gaat grondig te werk, waardoor de teksten altijd goed aansluiten bij het publiek. Bovendien is ze een fijn persoon om mee samen te werken. Daarnaast is ze veelzijdig door haar grote talent om te schrijven voor diverse branches.

Marieke van Vliet, accountmanager Boerenjongens

Patty schrijft al jaren teksten voor onze website, artikelen en blogs. Dat doet ze professioneel. Patty stelt ons of onze klanten gerichte vragen, vaak telefonisch. Vervolgens schrijft ze daar een mooi artikel of blog over.

Marc Noyons, eigenaar-directeur ProMobility

Als schrijver en eindredacteur heb ik Patty leren kennen als een enthousiasteling die graag ergens induikt. Ze pakt makkelijk een nieuw onderwerp op en werkt dat zorgvuldig uit. Het nalezen van haar teksten is een verademing. Haar teksten zijn altijd lekker vlot geschreven!

Saskia Matthijse, redacteur Coaching Magazine

Patty werkt snel en efficiënt. Ze kan zich goed inleven in verschillende opdrachtgevers, met allemaal hun eigen stijl. Ze heeft veel leuke ideeën en goede suggesties. Patty is ook een spons wat betreft het eigen maken van nieuwe social media tools.

Marijke Hoos, eigenaar-directeur Evento Curaçao

Wow! Patty schrijft! En dat kan ze. Ze luistert aandachtig en observeert geduldig, om daarna alle informatie in toegankelijke, makkelijk leesbare, leuke en interessante tekst op te schrijven. Ik wil niets liever dan met haar blijven samenwerken.

Berber van Beek, zelfstandig fotograaf Studiorootz

Wie is Patty de Tekstschrijver?

Goede vraag! Want wie ben ik wel niet om jou te vertellen hoe copywriting werkt? Ik ben Patty, een bevlogen tekstschrijver van 38 jaar. Iedere dag produceer ik zo’n 1.000 tot 5.000 woorden. Dat doe ik al 10 jaar voor diverse bedrijven. Ik schrijf lange en korte copy. Artikelen, blogs, mailings, webteksten en soms social content. Dat doe ik met passie en plezier. Mijn klanten bestaan uit creatieve communicatiebureaus, corporate ondernemingen, middelgrote bedrijven en freelancers. In communicatieprojecten bemoei ik mij vaak tegen veel meer zaken aan dan alleen de tekst. Als conceptontwikkelaar met een creatief brein denk ik vaak mee in de branding en positionering van bedrijven en producten.

Met de cursus copywriting breng ik twee passies samen: de drang om te schrijven én om te inspireren. Deze cursus copywriting is een bundeling van mijn ervaring als professioneel tekstschrijver. Ik draai al 16 jaar mee in het werkende leven, waarvan de laatste 10 jaar als zelfstandig ondernemer. Daarmee stel ik niet dat ik alle wijsheid in pacht heb. Er valt nog veel te ontdekken en leren, maar ondertussen heb ik ook veel wel geleerd. Die kennis deel ik met jou tijdens mijn cursus copywriting. Ik geef antwoord op de meest gestelde vragen van mijn opdrachtgevers en behandel de meest voorkomende knelpunten bij het schrijven van een pakkende tekst.

Heb je een vraag voor me? Aarzel niet en stel 'm. Per e-mail: freelancer@pattyvarekamp.com, of bel 0618782996 (ook WhatsApp). Check ook mijn website voor meer informatie over mijn diensten als tekstschrijver en een kijkje in mijn portfolio.

Wie is Anika Zwinkels?

Als freelancer werk ik (Patty) veel samen met andere experts. Anika weet alles van social media. Met The Social Routine helpt ze startups, zzp'ers en mkb'ers bij het effectief inzetten van social media kanalen. Anika en ik werken vaak samen in dezelfde projecten. Waar ik verantwoordelijk ben voor de lange copy, maken Anika en haar team de doorvertaling naar social copy.

Anika: "The Social Routine is er speciaal voor ondernemers die hun online uitstraling kracht bij willen zetten. Vandaag, morgen en in de toekomst. Want online impact maken heeft alleen nut als je dit langdurig doet, consistent en volgens een plan. Iedereen weet dat social media krachtige middelen zijn om contact te leggen met je doelgroep. Met boeiende content vertellen we het verhaal van jouw bedrijf, merk of product. We maken niet alleen impact op social media, maar creëren ook betrokkenheid, door interactie te zoeken met de doelgroep. Allemaal voor een ijzersterke positionering in de markt."

Wil je meer weten? Check hier de website van The Social Routine. Of mail naar hallo@thesocialroutine.nl.

 

Programma 21 maart 2024

Samen maken we er een wervelende ochtend van. Boordevol waardevolle kennis. Laat je meevoeren in de wereld van copywriting en social, met tips, voorbeelden en oefeningen. Onderwerpen zijn onder andere: actief en helder schrijven, het opbouwen van een tekst, social post schrijven, tone of voice bepalen en duidelijk taalgebruik. En natuurlijk gaan we ook aan de slag met ChatGPT.

8.15 - 8.30 uur
inloop, koffie en thee

8.30 - 10.00 uur
Patty deelt 30 schrijftips

10.00 - 10.30 uur
Patty over tone of voice

10.30 - 10.45 uur
even de benen strekken

10.45 - 11.45 uur
Anika over social copy

11.45 - 12.15 uur
samen aan de slag met ChatGPT

12.15 - 12.30 uur
let's wrap up!

Locatie: Kantoorgebouw Paulina (Westland)
Kosten: Є 225,- per deelnemer

Inschrijfformulier cursus 21 maart 2024