Internationale Knuffeldag. Pas op, ik bijt!

Zal ik alleen een hand geven of toch drie zoenen op de wang? Oh shit, of doen ze hier twee of misschien zelfs maar één? He bah, of zo’n halfgare overdreven Amerikaanse ‘hug’ met zo’n net niet omhelzing en een kus die ergens in de lucht blijft zweven? Of weet je, zal ik anders gewoon iedereen een soort algemene groet toezwaaien vanuit de deuropening als ik binnenkom?

Vleselijke contactmomenten

Ik heb net het nieuwjaarsdilemma weer achter de rug en ik ben blijkbaar niet de enige die het groeten in het nieuwe jaar als een dilemma ervaart. Ik behoor namelijk tot een derde van alle vrouwen die er tegenop ziet om collega’s een gelukkig nieuwjaar te wensen met bijbehorende lichamelijke aanraking. Dat geldt in mijn geval overigens ook voor alle andere situaties gedurende de rest van het jaar waarbij vleselijk contact met halfgare kennissen als gepast wordt ervaren, zoals verjaardagen. Ik ben gewoon niet zo lijfelijk ingesteld. Sterker nog, integendeel zelfs. Wat dat betreft ben ik enigszins autistisch en blijf ik graag in mijn eigen bubbel omheind met een muur waar de Chinezen jaloers op kunnen zijn. Behalve als het mijn goede vrienden betreft. Voor hen staat de deur altijd open, maar dan nog zal ik niet je klefferige beste vriendin worden die je een kus op de mond geeft. Er blijven grenzen.

Be aware!

Het angstzweet in mijn handen van het nieuwjaarsdilemma is nog maar net opgedroogd of ‘Knuffeldag’ staat alweer voor de deur. Ja, je leest het goed. Het is vandaag op donderdag 21 januari ‘Internationale Knuffeldag’. De dag waarop we het bestaan van de knuffel vieren door te pas en te onpas mensen in de armen te vliegen, want “een knuffel is namelijk een makkelijke maar veelzeggende blijk van waardering”. Oja joh? Ik vind het meer een regelrechte inbreuk op mijn privacy. Zolang er geen dierbare overleden is, mijn huis niet in brand staat, ik niet met een schedelbasisfractuur in het ziekenhuis lig of een miljoen heb gewonnen, blijf je gewoon met je goedbedoelde tengels van mij af. Begrepen?

Geld maakt heus wel gelukkig

En als je nou toch zonodig je waardering wilt tonen, stuur me dan even een appje, dan geef ik je mijn bankrekeningnummer door en zie ik je blijk van waardering graag tegemoet.

Tot de volgende…

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Internationale Knuffeldag. Pas op, ik bijt!

  1. Op zeker dat je een digitale knuffel van dit vieze geile oude baasje kan waarderen. Die kun je namelijk gewoon deleten zonder dat de vieze nasmaak blijft hangen….. 🙂

    1. Ik ben DOL op digitale knuffels… lekker veilig op afstand 😉 Bedankt en een welgemeende digitale *knuffel* terug!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *