Dafne for president!

Ik kan mijn ogen niet van haar af houden. Als een magneet word ik naar haar ijzersterke lichaam toegetrokken. Deze oer-Hollandse sterke vrouw met benen waar Christiano Ronaldo jaloers op kan zijn, fascineert mij, op z’n zachtst gezegd. Ik ben verzot op Dafne. Maar waarom?

Onverwoestbare focus

Haar gespierde benen, keiharde buik, stevige billen, haar krachtige armen, forse nek en het achteloze lokje wat speels uit haar paardenstaart floept, maar ook de imperfectie van de puistjes in haar gezicht, de pukkeltjes op haar rug en de schrammen op haar arm: ik blijf ernaar kijken. Maar het is bovenal de blik in haar ogen die mij niet los laat, haar ijzeren discipline en onverwoestbare focus wat mij intrigeert. Ze laat zich niet afleiden en is overtuigd van haar zaak, zonder arrogant te worden, want ojee… pas op, dan kotst het Nederlands publiek je ogenblikkelijk uit. Dan flikker je zomaar van je troon via de steile afgrond het dal in, van idool en Neerlands hoop naar verwaand takkewijf waar we niets mee te maken willen hebben. Bikkelhard zijn wij nuchtere Nederlanders: arrogantie wordt niet getolereerd. Maar daar hoeft ons Dafne gelukkig niet bang voor te zijn, ze heeft van nature het Guus Meeuwis-guneffect, want Dafne is puur. Dafne is echt. Dafne is Dafne.

Just do it.Dafne Nike

De slogan van haar – niet te missen – sponsor Nike is op haar – ultra lekkere – lijf geschreven. Met ogenschijnlijke nonchalance is ze ‘zomaar’ de beste van de wereld. Deze vrouw met een missie doet gewoon ‘eventjes’ wat ze moet doen: de snelste zijn. Niets meer en niets minder, just do it. Uren, dagen, weken, maanden, jaren heeft ze getraind om de beste van de wereld te worden. Als haar pubervriendinnetjes tot in de late uurtjes aan de zuip gingen en achter de jongens aan in de plaatselijke lokale discotheek, nam Dafne nog een kop thee bij moeders op de bank en ging vroeg naar bed, want de volgende dag moest ze trainen om ooit de beste van de wereld te worden. En nu staat ze er als ze er moet staan, zonder te piepen.

Powervrouw

Dafne heeft alles wat vrouwen willen en mannen zoeken. Dafne zeurt niet over te dikke benen of dat ze te veel koolhydraten heeft gegeten. Integendeel, Dafne maakt zich juist zorgen als haar benen afslanken, want minder spier is minder kracht. En van koolhydraten kan deze sportvrouw niet genoeg binnenkrijgen. Nee, Dafne heeft belangrijkere dingen om zich zorgen over te maken: wordt het vandaag zilver of goud?

Met haar krachtige lijf maakt mijn nieuwe heldin definitief korte metten met de luciferhoutjes van Sylvie Meis en holle ogen van Angelina Jolie. Het is nu echt over en sluiten met de dun-dunner-dunst-competitie. We willen alleen nog maar powervrouwen zien, vrouwen met een uitzonderlijk talent, een zelfverzekerde blik in hun ogen en een wil om te scoren. En in welk lijf deze powervrouw verpakt is, dat is niet belangrijk, dun of dik is van ondergeschikt belang. Het zijn de Adele’s en Dafne’s waar we de oorlog mee winnen in deze wereld. Dat zijn de vrouwen waar pubermeisjes tegenop moeten kijken, de vrouwen waar we een voorbeeld aan kunnen nemen.

Dafne for president

Dus ik zeg: opzouten Trump, Dafne for president!

Tot de volgende…

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *