Schrijven voor bedrijven

"Jij weet het altijd zo goed te verwoorden, dat wil ik ook"

Nou, dan heb ik goed nieuws voor je!
Dat kun jij ook en ik vertel je hoe, tijdens mijn spoedcursus schrijven voor bedrijven. Met handige tips en handvatten draai je zelf ook in een handomdraai een zakelijk e-mail in elkaar, een pakkend Facebookbericht, een aantrekkelijke webtekst, lanceer je jouw langverwachte eerste blogpost en presenteer je jezelf online met een professionele profieltekst.

Oké, toegegeven, niet helemaal in een handomdraai. Misschien ben ik ietwat optimistisch. Natuurlijk bestaat er ook nog zoiets als aanleg en talent. Gelukkig maar, want anders zou ik geen werk meer hebben als tekstschrijver. Toch ben ik er heilig van overtuigd dat ook jij, met andere uitzonderlijke talenten dan schrijven, in staat bent een prima tot uitstekende tekst te schrijven. Tenzij je er natuurlijk nul komma nul zin in hebt. Of genoeg budget hebt om mij in te huren. Dan adviseer ik je liever om hier direct een offerte-aanvraag in te dienen.

Word jij echter stiekem enthousiast van het formuleren van mooie zinnen? Of ben je startend ondernemer en heb je simpelweg (nog) geen budget om een tekstschrijver in te huren? Schrijf je dan nu in voor schrijven voor bedrijven, op Curaçao of Aruba! 

Wel: handvatten

Schrijven voor bedrijven geeft je handvatten om zelf aan de slag te gaan, want uiteindelijk ben jij degene die het moet doen. Nee hoor, niet tijdens de spoedcursus met gênante opdrachten waar niemand op zit te wachten, op een paar kleine oefeningen na. Uiteindelijk ga je vooral aan de slag in de praktijk, als je weer achter je vertrouwde bureau kruipt; dat is het moment dat je weer aan me denkt. 

Wel: aandacht voor inhoud en vorm

Hoe sleur je een lezer je verhaal in? Hoe houd je zijn aandacht vast? Hoe kom je professioneel over zonder warrig of wollig te worden? Dat is een mooi bruggetje naar twee immens grote valkuilen van bedrijven die schrijven: warrige en wollige teksten. Warrig, omdat ze hun boodschap niet helder voor ogen hebben en dus van de hak op de tak springen. Wollig, omdat veel bedrijven denken professioneel over te komen door moeilijke woorden te gebruiken. Helaas, niet dus. 

Niet: wonderen

Verwacht geen wonderen, laten we dat voorop stellen. Ja, ik ben graag eerlijk, want er zijn al genoeg mensen die gouden bergen en prachtige luchtkastelen beloven. Dus laat ik origineel zijn door realistisch te blijven. Schrijven voor bedrijven inspireert en motiveert je om meer, zo niet het maximale, uit je zakelijke teksten te halen, maar uiteindelijk ben jij nog steeds degene die in actie moet komen.

Niet: aandacht voor taal

Ik kan je niet in vier uur tijd omtoveren tot een soort taalwonder. Ook dat is een illusie waar ik mijn vingers niet aan wil branden. Taal doet er niet toe tijdens schrijven voor bedrijven. Ja, natuurlijk doet het er wel toe, want een titel met een snoeiharde spelfout degradeert al snel van pakkend naar weerzinwekkend. Echter besteedt schrijven voor bedrijven hier geen aandacht aan, daar zijn weer andere specialisten voor. 

Maak het verschil

Leer originele teksten schrijven en onderscheid je van de rest. Maak het verschil en val op tussen de honderden zinnen die we per dag voor onze kiezen krijgen.

Bespaar tijd en geld

Ben je urenlang zoet met het produceren van één alinea? Dat kan sneller! Leer efficiënter content creëren.

Maak je leven een stuk gemakkelijker

Lig je regelmatig in de clinch met je toetsenbord? Schrijf je in voor schrijven voor bedrijven, om je zakelijke leven een stuk gemakkelijker én leuker te maken!

Deelnemersprofiel

Schrijven voor bedrijven is niet voor hopeloos romantische zielen die de droom hebben een boek te schrijven of analfabeten die hun d’s en t’s  willen aanscherpen. Schrijven voor bedrijven is wel voor eenieder die het maximale uit zijn zakelijke teksten wilt halen: e-mail, website, social media, blog en persoonlijke profieltekst. 

  • Professionals
  • Marketeers
  • Ondernemers
  • Start-ups 

Resultaat

Schrijven voor bedrijven is een eerste aanzet, inspiratie en motivatie om meer uit je zakelijke teksten te halen. Het is daarna aan jou wat je ermee doet. Ik laat je echter niet aan je lot over, want zo zijn we niet getrouwd. Dit is wat je overhoudt aan je deelname.

  • Basiskennis om een goede tekst te schrijven
  • Naslagwerk met nuttige info en praktische tips
  • Motivatie en ongelooflijke zin om aan de slag te gaan
  • Mijn telefoonnummer voor vragen die later opborrelen

"Wie ben jij en waarom moet ik aannemen wat jij zegt?"

Goed punt!
Ik ben Patty Varekamp, een bevlogen tekstschrijver van 32 jaar. Iedere dag produceer ik zo’n 1.000 tot 5.000 woorden, voor uiteenlopende bedrijven. Van originele slogans en interessante achtergrondartikelen, tot catchy radioreclame’s en pakkende socialmediacontent, voor grote corporate jongens tot kleine ondernemers en voor mijn eigen brand #curacaoboss.

Naast bevlogen tekstschrijver en gepassioneerd ondernemer, ben ik vooral op en top mens. Een puur, oprecht mens met een enorme batterij energie en gigantische drang om te delen. Ik inspireer en motiveer graag mensen. Andersom laat ik me ook graag inspireren en motiveren door anderen. Met schrijven voor bedrijven breng ik mijn twee grootste passies samen: schrijven en inspireren. Eigenlijk heel logisch, toch?

Schrijven voor bedrijven is een verzameling van mijn ervaring als tekstschrijver en mens. Ik draai reeds 11 jaar mee in het bedrijfsleven, waarvan 5 jaar als zelfstandig ondernemer. Mijn opgedane kennis en ervaring deel ik dolgraag met jou, tijdens schrijven voor bedrijven.

Programma Curaçao

De spoedcursus schrijven voor bedrijven heeft reeds op 12 april 2018 plaatsgevonden op Curaçao. De volgende ronde is zeer waarschijnlijk na de zomer, in september. Wil je als eerst op de hoogte gebracht worden van de volgende datum? Vul dan onderstaand formulier in, dan zet ik je op de lijst.

Volg me ook via Facebook, voor updates en informatie.

Programma Aruba

De spoedcursus schrijven voor bedrijven heeft reeds op 20 april 2018 plaatsgevonden op Aruba. De volgende ronde is zeer waarschijnlijk na de zomer, in september of oktober. Wil je als eerst op de hoogte gebracht worden van de volgende datum? Vul dan onderstaand formulier in, dan zet ik je op de lijst.

Volg me ook via Facebook, voor updates en informatie.

Aanmelden mailing list Curaçao

Aanmelden mailing list Aruba